DIY CONCRETE TABLE

concrete table
Jeg har lovet for lidt tid siden at få lavet en lille guide, som fortæller hvordan man laver et spisebord af beton. Vores, som I kan se på billederne, har jeg og min kæreste lavet, og jeg elsker det! Vi startede med at bygge en form i den ønskede størrelse ud af træplader og lister, og gav den færdige form lidt silicone rundt i kanten indeni, for det ikke skulle løbe ud. Betonen (vi brugte denne) blandes som anvist på pakken, men inden den blev hældt i, lagde han en krydsfinerplade ned midt i formen, som var 10 cm. mindre i højde og bredte. Den skal bruges til at skrue stellet op i. Derefter blev betonen hældt i. Sørg for at få hældt beton op til kanten af formen, og lad en liste løbe hen over overfladen for at jævne den ud, og gøre den helt plan. Vores betonplade fik lov at tørre et par dage, før vi tog den ud af formen, og derefter fik den lov at hærde en uges tid. Husk at “banke” lidt på formen når betonen lige er hældt i, for at mindske lufthuller i betonen. Når pladen er hærdet, slibes den med fint sandpapir og poleres med bivoks så den kan modstå fugt. Når bordpladen er færdig skal der købes eller bygges et stel til den. Vi har selv lavet vores ud af vandrør fra Bauhaus.

Mit fine billede over spisebordet er endelig kommet i ramme, og op at hænge. Plakaten har jeg fået i samarbejde med ARROGANT, som sælger nogle super fede plakater på deres webshop – de er rå, kontrastrige og med masser af sorte og hvide toner. Lige min stil. I kan læse mere om dem, og se mit andet billede fra dem i indlægget lige her. I kan også smutte en tur forbi deres facebookside lige her.

I samarbejde med ARROGANT.

60 thoughts on “DIY CONCRETE TABLE

 1. Det er et rigtig fint bord😊
  Hvor langt er det og er det meget tungt? Overvejer at lave en bordplade, men den skal være 180-200 cm lang, og jeg er lidt bekymret for om det mon bliver for tungt. Men måske krydsfinerpladen kan afhjælpe det problem lidt? Var rammen beklædt med noget plastic for at betonen ikke hæfter sig fast på træet?
  VH. Mette

 2. Hvad er målene på det? Især tykkelsen ville være rar at få, da den I har ser godt solid ud. Genial idé med finérpladen – den fungerer jo også som armering. Så smart, det havde jeg ikke tænkt på.

 3. Hvad er det for en voks I har efterbehandlet med? Jeg har prøvet med en men det gjorde betonen mørkere,og jeg er helt vild med den lyde grå farve,så det var lidt nedereren.

 4. Hvilken bivoks brugte I, som kan anbefales? hvor kan den købes? og hvor længe skal der går fra det er lagt, til at man kan bruge bordet? 🙂

 5. Hej Katarina,
  fed stil!
  Hvad er størrelsen på posteren fra arrogantshop?
  Kan forestille mig at rammen er 70×100 ?? Har du købt rammen med det ekstra hvide ‘omrids’?
  🙂 vh

 6. Hvor har den ligget henne mens den tørrede og hærdede? Tænker ift at få den løftet op. Det er vel svært, hvis den har ligget direkte på gulvet?

 7. Kan du muligvis fremskaffe et link til ikea hylden?
  Jeg har ledt i timer efter den på nettet for at se om de stadig har den 😛 haha

 8. super fedt bord! har du evt. et billede af rammen eller noget, så jeg har noget at gå ud fra nu hvor jeg ikke er særlig handy

 9. Super fedt bord! Jeg er ret nysgerrig, havde i hældt lidt beton i formen så man ikke kom til at se den plade der skal ligges i eller hvordan? 🙂

 10. Arr kunne ikke lige se det for mig. Nu er jeg med;-)
  Kan man godt tørre bordet af med en våd klud?

 11. Har været ret lun på det bord siden du smed det op sidste år. Og nu har jeg endelig fået min egen lejlighed og tænker at springe ud i at lave det! Men men men, er det muligt at få dig til at tage et billede af bordet nedefra? Er tvivl om finer pladen, har i lagt den så der bare er 10 cm hele vejen rundt om den?
  Mvh en stor fan af din blog 🙂

 12. Ok havde forstået det korrekt, så behøver jeg ikke billede, ellers tak 🙂
  Kan du huske hvor tyk en finer plade
  I har brugt?

 13. Fedt bord! Jeg har tænkt på at lave et rundt beton bord, har du nogen idé om hvorvidt det kan lade sig gøre?

 14. Det er så flot det bord! 😍 Jeg har før lavet en skammel af beton. Dog begyndte træ benene at falde fra betonen. Har du gjort noget specielt, for at holde træ pladen og betonen sammen? Hvis ikke – sidder det så stadig godt fast, eller er det lidt løst?

 15. Tak! Næh, det gjorde vi faktisk ikke, den sad bare ret godt fast. Måske din blanding for var tør? 🙂

 16. Hvordan sætte i bord benene i når betonen er våd eller når bordet er tørt?

Skriv en kommentar