Jeg er hverken den store bager eller kok, og bryder mig faktisk ikke specielt meget om at agere i et køkken, men sommetider (gerne sent om aftenen eller natten) får jeg vilde cravings efter noget, og denne gang var det cookies jeg bare skulle ha’ klokken 11 en sen onsdag aften, og så må jeg yde for at nyde :p
Opskriften på disse cookies er super simpel, med ingredienser man ofte har i køkkenskabet, og så er blandingen hurtig lige at røre sammen. Dog må den gerne stå og trække minimum 1-2 timer, og helst over natten, hvis man har mulighed for det. Så bliver den bare go’!
Du skal bruge:
130g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
150g brun farin
150g smørbar fra Naturli’
250g hvedemel
1 æg
200g grofthakket mørk chokolade
Fremgangsmåde:
– I en skål blandes smørbar, sukker, farin og vaniljesukker sammen til en dejlig cremet masse. Ægget tilsættes massen.
– I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron og salt.
– Melblandingen røres lidt af gangen sammen med sukkermassen, men kun lige til det hele er samlet. Ikke rør yderligere i massen.
– Den grove chokolade røres forsigtigt i.
– Lad blandingen køle af 1-2 timer, eller natten over.
– Lav små kugler på 2-3 cm af blandingen, og sæt på en bradepande med staniol (eller bagepapir, jeg havde bare ikke mere). Placer kun 7-8 kugler per bradepande, da de skal have god plads.
– Bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader over- og undervarme i 16 minutter. Så er de sprøde, men stadig lækre bløde indeni, med cremet chokolade.
– Lad afkøle i 20 minutter, og opbevar i lufttæt boks (hvis ikke alle spises med det samme)
OBS!!! Min erfaring fortæller at for mange cookies kan forsage ondt i maven :0)
Opskriften er inspireret af Loui og bearnaisen’s lækre madunivers.
Skriv et svar