Peter Fitzner keramik af Katarina NataliePeter Fitzner keramik af Katarina NataliePeter Fitzner keramik af Katarina NataliePeter Fitzner keramik af Katarina Natalie
Jeg var simpelthen så heldig, på mit sidste besøg hos min mutti på Ærø. Vi er begge to genbrugsnørder, og kan bruge flere timer på at udforske forskellige butikker, og på Ærø er der næsten altid garanti for et godt kup – denne gang var ingen undtagelse. I vinduet hos den første genbrug stod nemlig 6 fine kopper, som jeg skyndte mig hen for at omfavne, og tage ejerskab på. Kopperne stod til en 10’er stykket, og var med en fin signatur i bunden.

Da vi kom tilbage fra vores genbrugsbesøg, søgte jeg lidt på nettet om signaturen “PF”, og fandt ud af at kopperne er lavet af keramikeren Peter Fitzner fra Svaneke på Bornholm. Ham og konen havde keramikværksted på Bornholm i 45 år, inden de i oktober 2010 lukkede. Peter Fitzner gik desværre bort året efter, men hans keramik sælges stadig rundt omkring i landet. Han har desuden også lavet et stel i den smukkeste blå farve.

Da jeg kom hjem i min lejlighed, opdagede jeg at jeg faktisk havde en lille krukke stående, som også er en Peter Fitzner kreation. Det anede jeg bare ikke, da jeg dengang ikke kunne tyde signaturen i bunden. Det er ret pudsigt. Jeg er virkelig glad for mit nye sæt kopper, og den matchende lille krukke – faktisk så glad, at jeg ikke lader Mikkel bruge dem…. han har allerede smadret 3 af mine IKEA kopper, så hell-no!

Se mine sidste genbrugskup fra Ærø lige her!

2 svar til “Peter Fitzner keramik”

 1. Camilla Mille siger:

  Har du nogle gode loppe steder du kan anbefale på Ærø? Min veninde og jeg tager afsted på bilferie dertil (sover i bil og er i naturen hele dagen), og så ville jeg enormt gerne i genbrugsbutikker og finde lækre fund. Du må også gerne skrive, hvis du har nogle smukke steder på Ærø som er noget, man bare SKAL opleve, når man er der? Jeg har ALDRIG været på Ærø, så jeg er helt lost.

  Knus
  Camilla Mille // http://www.artbymt.dk

 2. katarinanatalie siger:

  Hej Camilla! Du burde helt sikkert besøge Bregninge Kro! Den gamle kræmmer, der har den er helt fantastisk – og han har mange fede ting! (i blandt alt hans rod haha) og Voderup Klint er et dejligt sted man burde se 🙂

  Rigtig god tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *