How to grow an avocado tree

Da jeg besluttede at lave mit lille avocado-eksperiment regnede jeg faktisk ikke med det ville blive til noget, for jeg kan bare ikke holde planter. Alt dør for mig. Jeg satte 3 sten i et lille glas vand, og fandme ja, det ene begyndte sgu’ at spirre! Fuck jeg har det vildt over det. Det er min lille baby, et lille liv jeg har skabt(!!!!) – lidt for vildt, som I nok kan høre.. Den ene side af stenen faldt af da den begyndte at spirre, men gror alligevel langsomt og sikkert, og den skulle faktisk plantes i jord nu, men jeg tør ikke rigtigt hvis den nu går hen og dør af at blive flyttet til et nyt miljø… kunne selvfølgelig bare lave en ny – tror faktisk jeg vil prøve med alle de avocadoer jeg bruger. Aldrig smide sten ud.

Det eneste det kræver for at lave et avocadotræ er; en avokado.
1. Skær avocadoen midt over og tag stenen ud. Det anbefales at avocadoen spises.
2. Vask stenen og “skræl” den mørke skal/hinde på stenen af.
3. Tag stenen og stil den halvt i vand i f.eks. et glas ved hjælp af to grillspyd i hver sin side, eller halvt i jord i en potte med masser af vand.

Jeg tog som sagt flere sten, for at være sikker på der var bonus, for det er vist langt fra alle der spirrer, og så læste jeg det er en god ting at klippe roden når den bliver lang, så den kun er omkring 5 cm. og den derfor kan vokse sig stærkere. Er det ikke sjovt det kan lade sig gøre!? Jeg er i hvert fald meget begejstret. Mille fra bloggen Sonoma Seven har lavet et pisse flot avokadotræ, som I kan se lige her.

Er det noget I kunne finde på at lave? 🙂

4 svar til “HOW TO GROW AN AVOCADO TREE”

  1. Nynne siger:

    Hvor længe gik der før de begyndte at spire?

  2. Der gik nok 2-3 uger 🙂

  3. Rikke siger:

    Hvor ofte/hvordan vander du den? 🙂

  4. Den står jo i vand – hvilket jeg skifter et par gange om ugen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *