howIeditmyphotos

Jeg har lovet at vise hvordan jeg redigerer mine billeder i Photoshop, og nu har jeg endelig fået lavet en lille guide. Denne guide viser hvordan jeg redigerer de billeder som kommer på bloggen, og der er ikke mange steps for det går som regel hurtigt, og jeg sidder sjældent og “nusser” med mine billeder, kun hvis det er boligbilleder, så kan jeg godt finde på at bruge lidt mere tid på dem. Det vigtigste når jeg redigerer billeder er lys og toner. Jeg vil helst have mine billeder så lyse og kontrastrige som muligt, og de skal selvfølgelig være i grå toner, med mindre der er ting med farver på billedet, så plejer jeg at skrue lidt ned for farven, og lave alt andet i grå toner. Det kan jeg vise i en anden guide, hvis I har lyst til at se det. Dette eksempel viser hvordan jeg justerer lys og toner, og ordner nogle små detaljer. Det første billede er før, hvor det er ret trist og ikke specielt inspirerende – og nummer to billede er efter redigeringen.

1. Jeg starter med at ordne lyset, og til det bruger jeg altid Levels. Jeg ELSKER Levels! Der er nok ikke ét billede på bloggen, hvor jeg ikke har brugt Levels. Nå, men i Levels er en kurve som viser highlights, midtones og shadows. Den sidste bruger jeg rigtig meget, den gør nemlig billedet lysere, og jeg skruer gerne op til billedet er så lyst, at det næsten brænder ud (bare bliver hvidt). Den første pil gør billedet mørkere, og den bruger jeg også meget til at skabe kontrast i billedet, pilen i midten justerer midtones, og den er også rigtig god til at justere.

2. Når et billede bare skal være sort/hvid, så skruer jeg aldrig 100% ned, for jeg synes ikke det er så pænt når det er helt “blå”sort. Mellem -75% og -85% fungerer altid for mig. Jeg skruer ned for farven i Hue/Saturation, med den i midten – de andre to bruger jeg aldrig.

3. Når farve og den første del af lys er ordnet, går jeg videre til de ting i billedet som kan irritere øjet, eller i hvert fald kan blive pænere. Det ordner jeg for det meste med Clone Stamp Tool. På pendslen er der f.eks. lidt fnuller som jeg fjerner, jeg forlænger papiret og så fjerner jeg det lille hjørne, som kommer frem fra papiret nederst til venstre. Ved at rette disse ting vælger jeg, mens jeg er på Clone Stamp Tool, et sted på billedet som jeg vil “klone” – det gør jeg ved at holde “Alt” nede mens jeg klikker. Derefter kan jeg male de ting, som jeg vil fjerne eller ordne. Pisse smart! Bonus tip: Sådan kan man også fjerne bumser….

4. Nu går jeg tilbage til at rette lidt i lyset. Det er meget forskelligt hvilken rækkefølge jeg gør tingene i, og nogen gange går jeg også lidt tilbage hvis jeg alligevel ikke er helt tilfreds. I dette step gør jeg billedet lysere på udvalgte steder med Dodge Tool. Den er super god til at gøre steder som er lidt for mørke lysere, og den bruger jeg også flittigt. Man “maler” ligesom et område lysere. I kan bl.a. se at den lille brush er blevet en del lysere, og det samme med den grå baggrund.

5. På samme måde kan man gøre lyse steder mørkere med Burn Tool. Jeg har blandt andet gjort pendslen og ringen mørkere, og hårene ude i spidsen på den lille brush for at skabe mere kontrast. Det er små detaljer, men jeg kan for helved ikke lade vær.

6. Til sidst slutter jeg af med at ligge lidt skarphed nogen steder i billedet, som jeg gerne vil have fokus på, det kan bl.a. gøres med Sharpen Tool, hvis det bare skal gå stærkt. Her er der tilføjet lidt på børstehårene og på ringen, det giver en rigtig fin dybde.

De fleste af de benyttede værktøjer kan findes i værktøjslinjen til venstre i Photoshop, og resten kan findes under Image > Adjustments. Denne guide er på ingen måde for at vise den “rigtige” måde at redigere sit billede på, der er en millon måder at gøre det på, måske endda også lettere, jeg ville blot vise hvordan jeg gør det i en fart. Jeg håber I kunne bruge guiden, og hvis I har lyst til at se hvordan jeg trækker baggrundsfarve ud af et billede, men bevarer farven på en genstand (eksempel hvor grøn er bevaret), så vil jeg også meget gerne vise det. Alle tingene på billedet er fra eBay, og I kan finde links til dem i dette indlæg.

10 svar til “PHOTOSHOP GUIDE // HOW I EDIT MY IMAGES”

 1. Super indlæg for os der kun lige kan finde ud af at justere lyset lidt på hele billedet. 😀 Du må endelig gerne lave det andet indlæg også. 🙂

  // Emilie-Johanne

 2. Fedt at høre! 🙂

 3. May Linda siger:

  Denne likte jeg veldig godt! Takk for gode tips! Ser gjerne en guide om å beholde farge på noen elementer i bildet 🙂

 4. Dejligt du kunne bruge den 🙂

 5. Fedt indlæg! Jeg har altid været ret fascineret af dine knivskarpe og kontrastfulde billeder. Jeg har selv ret svært ved at få hvid-balancen helt perfekt, og der bruger jeg også levels en hel del! Levels er virkelig lykken!

 6. Det er det bare! Elsker det værktøj 😀

 7. Maria siger:

  Wee….!! Fed toturial, gerne mere af det 😉

  Så smid hellere end gerne alt det op du kan og bruger i programmerne!

  Super fed blog…!!!! 🙂

 8. Tak Maria, dejligt du kunne bruge det 🙂

 9. Jeanne Bonde siger:

  Nu spørger jeg måske helt vildt dumt, men so be it. Findes der en gratis udgave af photoshop? i:

 10. Nope, desværre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *