Linoleumstryk / Linocut - Katarina NatalieTilbage i september da jeg fyldte år, fik jeg et sæt redskaber til at lave linoleumstryk af mine søde kollegaer – min chef har nemlig lavet en masse smukke tryk som inspirerede mig meget, og i dag kom jeg også i gang. Jeg valgte et forholdsvis let motiv til mit første tryk, og jeg valgte at lave det i negativ (hvid på sort), da det er lettere når der ikke er så meget som skal skæres af, og har derefter omvendt farverne i Photoshop. Det er jo lidt snyd, så næste gang bliver det på den rigtige måde. Det skulle bare lige prøves af i dag.

 

Her kommer en lille guide til linoleumstryk:

Man starter med at tegne sit motiv på gummipladen, så man har noget at skære efter. Når man er færdig med tegningen tager man skæredimsen, og skære alt det hvide væk hvis trykket skal være i positiv, eller alt det sorte væk hvis trykket skal være i negativ. Husk hvis man laver bogstaver eller tal, bliver det spejlvendt når man overfører printet til sidst. Når man er færdig med at skære sit motiv ud, maler man pladen og overfører motivet til papir. Er det ikke en super sej måde at lave billeder på? Jeg glæder mig i hvert fald for vildt til at få den i ramme!

3 svar til “Første gang med linoleumstryk”

 1. frankkottal siger:

  Super godt. William (min dreng) og jeg har gået på Paarup aftenskole i 4 år til grafik, der lære man alle mulige trykteknikker, det var helt sikkert lige noget for dig. Ulla gik iøvrigt også på holdet en enkelt sæson… Sig til hvis du vil ned og prøve /Frank

 2. Ja ja ja!!! Skriver lige på face :0)

 3. Camilla siger:

  Hei Katarina!
  Jeg lurte på om du kunne lage en liten tutorial om hvordan man lager såkalte “watermark” til bildene i photoshop?
  Blir utrolig inspirert av alt du lager!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *