ebay-affiliate
Deler du mange links? Hvis ja, har du så overvejet at du faktisk kan tjene penge på det? Affiliate links bliver mere og mere udbredt, både på blogs, men i det hele taget på websites som indeholder reklamer eller annoncer. Affiliate links er et link til et produkt eller et site, som udbyderen betaler for der bliver henvist til – f.eks. når jeg linker til en ting på eBay her på bloggen, så får jeg X kroner hver gang nogen klikker på det, eller hvis du er medlem af Facebook gruppen Ebay Tips og du deler mange links derinde, så kan du tjene penge hver gang nogen klikker på det. Det koster ikke den som klikker på linket noget, men man kan altså tjene en lille slat penge på det. Jeg bruger blandt andet affiliate links til eBay, Aliexpress, Asos, Nelly, Boohoo, Ellos mm. og det er utrolig let at genere links, som man kan tjene penge på. I dag vil jeg fortælle lidt om hvordan man tjener penge på eBay links.

1. Gå ind på publisher.ebaypartnernetwork.ebay.com og ansøg om at blive medlem af eBay affiliate programmet. Her skal du oplyse hvordan du vil bruge programmet, dine kontaktinformationer og din PayPal konto, da det er her dine penge vil blive overført til hver måned. Godkendelsen kan sagtens tage et par dage, men når du er godkendt vil du modtage en mail, og så er du klar til at tjene penge.

2. Når du er godkendt går du til forsiden igen, og logger ind med det brugernavn og adganskode, som du oprettede dig med.

3. Efter log ind bliver du ført til dit “dashboard”, og her vil du i fremtiden bl.a. kunne se hvor meget du har tjent det seneste stykke tid. For at komme videre klikker du på “Tools” i den gule menubar, og her kan du genere et link som du kan tjene penge på.

4. Når du er kommet videre til “Tools” vælger du “Link Generator”.

5. “Link Generator” hjælper dig med at lave et link til f.eks. et produkt du vil vise eller den søgning du har lavet. Det første du skal vælge her er det program du vil bruge – jeg har kun ansøgt til det engelske (UK) og amerikanske (US), da jeg kun bruger ebay.co.uk og ebay.com. Det produkt jeg vil linke til i dag er på .com siden, så derfor vælger jeg US programmet.

6. I det næste step er der en masse muligheder, som jeg faktisk slet ikke bruger, jeg vælger altid “Custom URL” fordi jeg så bare kan copy paste et link. Det er ikke nødvendigvis den bedste måde at gøre det på, det er bare sådan jeg gør det.

7. Når I har valgt “Custom URL” kan man gå ind på sit produkt på eBay som man vil genere et affiliate link til, og kopiere sidens URL.

8. Gå tilbage til link generatoren og indsæt URL’en.

9. Opret og vælg derefter en kampagne for dit link. Jeg ved ikke hvorfor man skal gøre det, men jeg kalder bare mine for “bluser”, “smykker” osv. for at holde styr på det.

10. Jeg vælger altid at linket skal åbne i en ny fane, for at gøre det lettere at vende tilbage til den side man startede på. F.eks. hvis du har en blog, og linker til et eBay produkt, og det så åbner i samme fane, så kan det være besværligt at finde tilbage til din blog, hvis man har kigget på en masse ting efterfølgende i den samme fane.

11. “Link Text” er den titel dit link kan få. I min test har jeg kaldt det “Bluse” og derfor vil det indgå i det link jeg generer. Hvis jeg lader den være blank får det ikke nogen titel. Når du har udfyldt felterne klikker du på “Generate Link” og et nyt felt kommer frem. Her ligger dit link som du skal bruge i både script og HTML kode.

12. I det første felt “Preview” kan du se hvordan dit link ser ud. Jeg har givet mit link titlen “Bluse”, så derfor hedder det bare dét. Hvis jeg ikke havde givet det en titel ville URL’en stå her, og det kunne så også kopieres og indsættes, hvis man ikke vil bruge script eller HTML. Jeg bruger aldrig scripts på min blog, udover hvis det er videoer eller bannere, så derfor vælger jeg her HTML i “Code Type”.

13. Når HTML koden er vist i feltet kan den kopieres og indsættes hvor du ønsker at bruge linket. Nemt ikk?

Jeg håber I kunne bruge min lille guide til eBay affiliate programmet, og hvis det har været lidt forvirrende undervejs er I selvfølgelig velkomne til at skrive, også hvis I har en smartere måde at gøre det på – som sagt er dette bare måden jeg gør det på, og jeg er ingen ekspert, men det virker. Vil I i fremtiden have lyst til at se flere guides som denne?

13 kommentarer til “ AFFILIATE LINKS // EARN MONEY ON EBAY LINKS ”

 1. Hej 🙂
  Hvad er navnet på ebay gruuåen på facebook? Det lader til det er en lukket gruppe, dit link fungerer i hvert fald ikke for mig. Men fedt indlæg, tak for guiden 🙂
  Btw du er virkelig inspirerende.
  Lise

 2. Hej Katarina,
  Tusind tak for dette fantastiske tips. Det er helt klart noget, jeg vil prøve.
  Jeg har dog lige et spørgsmål, jeg håber du kan hjælpe med.,
  Jeg sidder og er igang med step 1, men er itvivl om, hvad jeg skal skrive til sidst, der hvor de ber om “Referrer Information”. Jeg logger normalt bare links op i gruppen EBay Tips, hvad skal jeg så skrive der?
  Håber du vil hjælpe og tak for en mega fed blog! 🙂

 3. Kan man se hvis folk køber med det samme?min veninde prøvede at købe fra mit link for lige at tjekke, men kan intet se endnu 😀

 4. Tusind tak for hurtigt svar Katarina! Ved du tilfældigvis, hvorvidt ebay affaliate (dit indlæg) fungerer på alle blogs? For umiddelbart på Bloggers Delight, så virker linkene ikke.

Skriv en kommentar