Rejser

Oplevelser i DK og udland

DIY

En masse DIY projekter

Bolig

Inspiration og indretning

DIY ROPE LAMP

diy-rope-lamp

Jeg har fået lidt forespørgsler på min loftlampe, som hænger over spisebordet. Den er hjemmelavet, og består af ganske få materialer, som er lette at få fat i. Den er virkelig nem at lave, tager ikke lang tid, og materialerne koster ikke en bondegård.

Materialer:
En gren – fundet i en skov
Et reb – købt i Silvan til 99 kr.
Ståltråd – købt i Bauhaus ca. 14 kr.
Ekstra ledning (til at forlænge) – købt i IKEA ca. 49 kr.
Ledning med fatning – købt på eBay til 29 kr. stk. HER
Isoleringstape – købt i Bauhaus til ca. 19 kr.
Pærer – købt på eBay til 75 kr. stk. HER

Fremgangsmåde:
1. Find en gren i skoven, som har den ønskede størrelse. Hvis det er nødvendigt slib den, og skær kanterne af (det har jeg ikke gjort). Bor to huller i hver sin ende af grenen til ståltråden, så den kan komme op og hænge i loftet.
2. Sno ledningen med fatning ind i rebet, som vist i videoen (husk at sætte til 1080p HD)
3. Efter ledningen er snoet ind i rebet, og rebet har den ønskede længde, klip enderne af og sno insoleringstape omkring enderne så de ikke går op.
4. Ståltråd sættes igennem hullerne i grenen, der bindes en knude, så det ikke ryger ud igen, og det hele sættes fast i loftet, evt. med en krog.
5. Når grenen er sat fast med ståltråd i loftet, så vikles rebet med ledning og fatning omkring grenen til det ønskede look opnås.
6. Forbind ledningen med fatning, med den ekstra ledning (til at forlænge), og sæt den sidstnævnte i lampeudtaget i loftet.
7. Hvis ledningen hænger og dingler i loftet, så kan I bruge sådan nogle små hvide dimser med søm i, som er beregnet til at sætte ledning fast til væg eller loft. Hvad faen hedder de!?
8. Nu er den færdig! Nemt ikk?

Alt i alt løber materialet op i ca. 200-300 kr., og den tager ca. et par timer at lave. Hvad synes I om resultatet? I skal selvfølgelig bare skrive, hvis I har spørgsmål – og husk at slukke for strømmen når I sætter lampen til 😉

15 thoughts on “DIY ROPE LAMP

  1. hvor er ledningen du sætter strøm til? Følger den bare fra loftet og ned langs ståltråden til grenen eller? 😊

  2. Ok, har godt set dem, men gik udenom dem da der stod at man skulle være autoriseret elektriker for af bruge dem. Tak for svar og fantastiske DIY.

  3. Hej. Super fed lampe. Er der mulighed for at du laver dem på bestilling?

Skriv en kommentar