Reklame for Grafical

Boligtrenden lige nu viser os smukke organiske genstande, i lette og bæredygtige materialer som økologisk stof, papmache, gips og ler. Ofte ligger disse ting til at pryde hjemmet i den lidt pebrede ende, men det behøver ikke være dyrt at udsmykke sit hjem med smukt og kunstnerisk nips. Ved hjælp af ganske få materialer og lidt tålmodighed, kan du fx nemt lave din egen organiske vase i gips.

DIY organisk vase i gips | Samarbejde med Grafical.dk

Du skal bruge (indeholder links):
En ballon
Bølgepap
Tape
Gipsgaze
Gips
En pensel
En saks
Vand

Fremgangsmåde:
Pust ballonen op og klip to stykker bølgepap i en ønsket størrelse. De stykker jeg har brugt måler: (top) 7 cm i højden og 6 cm i diameter, og (bund) 4 cm i højden og 10 cm i diameter. Stykkerne sættes sammen med tape, og placeres herefter på ballonen også med tape. Det stykke bølgepap som skal bruges til bund, tapes helt til, så det ikke er åbent ned til ballonen.

Klip stykker af gipsgazen og dyp dem et par sekunder i vand, så de blødes op. De glattes med det samme ud på alle siderne af ballonen og på bølgepappet, evt bare med en finger. Når hele ballonen er dækket af gaze sættes den til tørre natten over.

Dagen efter når gazen er tør, blandes gips og vand i en skål, i en flydende konsistens ala yogurt, som pensles ovenpå gipsgazen. Gips tørrer hurtigt, og bliver tykt og klumpet, så bland og brug evt. lidt af gangen. Det gør ikke noget at det bliver lidt tykt, for det skaber også noget skruktur på den kommende vase.

Når alt gazen er dækket af gips skal den stå til tørre. Synes du udtrykket er for råt, kan overfladen evt glattes ud med en våd finger, eller hvis den skal være mere rå, kan man benytte en grovere pensel, eller lille spartel til at lave mere struktur i overfladen.

Dagen efter er vasen tør, og ballonen indeni kan sprænges, så der er plads til at fylde vasen med smukke blomster. Vær dog opmærksom på at vasen ikke egner sig til at blive fyldt med vand, så brug fx tørrede blomster eller pampasgræs til at dekorere med.


DIY organisk vase i gips | Samarbejde med Grafical.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *