DIY loftlampe af stof // fabric lamp by Katarina NatalieDIY loftlampe af stof // fabric lamp by Katarina NatalieDIY loftlampe af stof // fabric lamp by Katarina NatalieJeg manglede en loftlampe ind til soveværelset, og gik derfor i krig med at lave en selv. Efter inspiration fra Pinterest, fandt jeg hurtigt ud af det skulle være en stoflampe i en mellemstor størrelse. Turen gik til Panduro, hvor alle materialer til lampen kan købes, og derefter hjem og i gang. Jeg havde ingen manual på hvordan jeg ville lave lampen, kun et billede, så jeg måtte derfor prøve mig frem. Den var en smule svær at lave, mest fordi man skal holde styr på ståltråden, men den tog ikke mere end en aften at lave, og så synes jeg den er blevet ret så fin.

Materialer:
Tykt ståltråd
Tyndt hvidt stof (eller anden farve)
Limpistol og lim
Saks, tommestok og tang

Fremgangsmåde:
1. Tag det tykke ståltråd og lav 3 cirkler med en diameter på 2x 20 cm og en på 40 cm. Den store cirkel kan med fordel ligges dobbelt, så den er stærkere.
2. Klip 4 stykker af det tykke ståltråd på 15 cm, og 4 stykker på 35 cm.
3. Lav en lille løkke for enden af alle stykkerne, ved at bøje enden, så de kan sættes på cirklerne.
4. Tag den ene af de små cirkler, og sæt de 4 korte stykker ståltråd på med lige stor afstand mellem hinanden. Den modsatte ende af stykkerne sættes på den store cirkel, også med lige store mellemrum.
5. På den anden lille cirkel sættes de lange stykker ståltråd på, hvor den modsatte ende sættes på den store cirkel. Sørg for at enderne sidder ved siden af hinanden, som kan ses på billedet. Nu er skelettet til lampen færdig.
6. Tag stoffet og klip 4 stykker af 30×100 cm.
7. Enden af stoffet foldes let, og ligges over kanten på den øverste og nederste af cirklerne, og limes fast med limpistolen. Lav den øverste først, så man kan stramme stoffet når det limes på den nederste.
8. Når al stoffet er limet fast kan der sættes en ledning og lampefatning fast vha. ståltråd.
9. Til sidst hænges den op.

I samarbejde med Panduro

2 svar til “DIY LOFTLAMPE AF STOF”

  1. Camilla siger:

    Utrolig flot lampe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *