Rejser

Oplevelser i DK og udland

DIY

En masse DIY projekter

Bolig

Inspiration og indretning

DIY KITCHEN ISLAND – IKEA HACK

køkkenbar_ikea_hack_1

Her den anden dag flashede jeg vores nye fine køkkenbar på min Instagram, og lovede et indlæg med beskrivelse. Barstolene har jeg virkelig overvejet at lave længe, efter jeg så dette billede. De er så cool, jeg er super glad for mine, og det er jo kun en gang maling som skal til! Til selve baren fik jeg inspiration fra dette billede, til at bygge noget ud fra væggen. Vi har et meget kvadratisk køkken, og først havde vi bare sat hylder op, men de efterlod alt for meget gulvplads, så jeg forsøgte at finde en anden løsning, hvilet så også har gjort vi har fået mere bord- og skabsplads. Win win. Det eneste vi mangler er at sætte en hvid plade bagpå, så vi slipper for de firkantede huller i skabet og så mangler vi en loftlampe. Den vil jeg selvfølgelig også lave selv. Hæ.

Materialer:
IKEA køkkenskab (dette)
IKEA barstole (disse)
Åbnebeslag (disse)
Brede planker (lignende)
Hvid maling

Fremgangsmåde:
1. Køkkenskabet fra IKEA samles og beslagene til at åbne lågerne sættes på indvendigt. De er pisse smarte! Ingen grimme håndtag – fedt.
2. Plankerne skæres til (vores 2 planker måler 120cm i længden, og 30cm i dybden), de slibes og males med oliebehandling (vi brugte denne)
3. Når plankerne er færdige og helt tørre, skrues de ovenpå skabet indefra, så der ikke er nogen synlige skruer.
4. Stolene er ret ligetil at lave. De skal selvfølgelig samles først, og derefter skal de slibes så alt behandling de tidligere har fået forsvinder, og de lettere kan tage imod malingen. Efter de er slebet er det bare at finde malertape, saks og målebånd frem. Jeg valgte at sætte min tape 35cm fra sædet, og det ser ikke helt tosset ud. Jeg malede stolene tre gange, to gange med pensel og en gang med rulle, før jeg synes det dækkede helt. Resultatet er blevet rigtig godt, og jeg synes det hele passer super godt ind i vores lille køkken. Forresten var hele køkkenet brunt da vi flyttede ind, og hertil har jeg også billeder I kan få at se, ligesom før/efter billederne af vores soveværelse, som I kan se lige her.

Alt i alt løber materialet op i ca. 1300 kr. for både køkkenskab, barstole, planker, åbnebeslag og det tager ca. to-tre dage at lave inkl. tørretid på planker og barstole. Hvad synes I om resultatet? I skal selvfølgelig bare skrive, hvis I har spørgsmål til fremgangsmåden eller andet.

14 thoughts on “DIY KITCHEN ISLAND – IKEA HACK

 1. De er købt hos Odense Lavpris Tømmerhandel, og de er bare super fine 🙂

 2. Har du slebet hele stolen, inkl der, hvor du ikke skulle male? De ser mere rå ud i looket end dem på IKEAs hjemmeside. 🙂

 3. Har du givet det træbejdse eller hvordan er de blevet så rå i looket? Er det kun ved slibning, du har opnået det resultat? 🙂

 4. Imponerende det ikke har krævet mere. Jeg vil fluks gå i gang med at efterabe. 😉 Tak for hurtigt svar.

 5. Hvilken træsort er det du har brugt til bordpladen?

  Det er lige præcis sådan noget jeg er ude efter til mit køkken 🙂

 6. Hej 🙃 Omend det er et gammel opslag er det alligevel inspirerende og jeg har lige to spørgsmål, som jeg måske kunne være heldig at få besvaret selv om det er længe siden, du har udført indlægget:

  Hvad har du gjort ved bagbeklædningen af skabet? Skabet er vel beregnet til at være ind mod væggen, så har du malet den?

  Og er skabet fastgjort ind i væggen i siden eller ned i gulvet? Og evt hvordan?

  På forhånd tak 🙃

 7. Hej Maiken, tak for din kommentar.. Man kan sagtens sætte en plade bagpå, for at skjule bagbeklædningen, og man kan evt. fastgøre det til gulvet med et par beslag 🙂

Skriv en kommentar