diy_brick_wall02

Nu fik jeg endelig taget mig sammen til at lave en DIY guide til min hjemmelavede murstensvæg ud af flamingo. Det er overraskende nemt, forholdvis billigt, det eneste man skal lægge i er masser af tid og tålmodighed. Jeg synes selv resultatet er blevet super flot, og jeg havde faktisk ikke regnet med, da jeg gik i gang med projektet, at den ville blive så realistisk. Man kan selvfølgelig godt se den ikke er ægte, men den pynter, og giver det rå udtryk, som jeg var på jagt efter.

Materialer:
Krydsfinerplader
En hobbykniv
En Pensel
Trælim (jeg brugte denne)
Flamingo (jeg købte strimler i Bauhaus)
Loddepen (jeg brugte denne)
2 x Grundmaling (jeg brugte denne)
2 x Stenmaling (jeg brugte denne)

Fremgangsmåde:
1. Mål op på det sted I ønsker “murstensvæggen”, køb så spånplader og sav/slib til så de bliver den ønskede størrelse.
2. Begynd at skære flamingoen ud i firkanter, som har murstensstørrelse (ca. 23×5,5 cm) – jeg havde skåret 3 forskellige størrelser, med et par cm forskel for ikke at lave væggen alt for perfekt.
3. Lim derefter alle flamingostykkerne på spånpladerne i det ønskede mønster, med ca. 1-2 cm mellemrum. Det er lettest at male limen på pladen, og så sæt flamingoen på bagefter. Vær opværksom på IKKE at få lim på overfladen af flamingoen, da man så ikke kan brænde mønster i det.
4. Efter alle flamingostykkerne er limet på pladerne brændes der lidt struktur i flamingoet ved hjælp af loddepennen.
5. Når flamingoen har fået det ønskede look, så sprayes de af 2-3 omgange med grundmaling for at give dem grå farve, men også for at få stenmalingen til at hæfte bedre fast. Kom ikke for tæt på flamingoen når der sprayes, da de godt kan risikere at “smelte”. Malingen tørrer i 30 min.
6. Når grundmalingen er tør, så sprayes stenmalingen af 2-3 omgange, og tørrer ligeledes i 30 min.
7. Nu er den færdig og skal bare hænges op med et par skruer! Nemt ikk?

Alt i alt løber materialet op i ca. 1000 kr. for en væg af størrelsen 262×226 cm og den tager ca. et par dage at lave, afhængig af hvor meget gåpåmod man har. Jeg gik lidt i stå nogle dage, derfor tog det længere tid. Hvad synes I om resultatet? I skal selvfølgelig bare skrive, hvis I har spørgsmål til fremgangsmåden.

14 svar til “DIY BRICK WALL”

 1. […] hvordan den laves fra bunden, og hvilke materialer jeg har brugt, så kan I se min DIY guide lige her. Follow this blog Facebook Instagram Bloglovin Posted on 06/07/201501/08/2015Author Katarina […]

 2. […] jordnære farver. Sarah følger med dagligt her på bloggen, og hun er blevet inspireret af mit DIY projekt her, til at lave sin helt egen flamingovæg!! Fuck, hvor er det sejt altså! Jeg synes den er […]

 3. Anne siger:

  Hej.
  Virkelig, virkelig flot – og super godt fundet på!
  Jeg har et spørgsmål i forhold til flamingoen du har brugt. Går det ikke nemt i stykker, når du eksempelvis læner en pude op af det?

  Venlig hilsen
  Anne

 4. Nej det havde jeg også troet, men vi ligger slet ikke op af den når vi sover, og den kan også holde til overraskende meget 🙂

 5. Julie Andreasen siger:

  Hej overvejer selv, at lave den.. men hvor bred er din seng? i forhold til hvis målene er 262×226 🙂

  Min seng er 140 bred.. så ville 145×210 ikke være en okay størrelse i forhold til den skal fylde bagvæggen af sengen ligesom ved din 🙂

 6. Jeg bruger ikke hele væggen jeg har lavet, kun så det passer til vores seng. Vores er en 160, og tænker 145 er fint til din seng 🙂

 7. […] 5. Stemningsbillede fra soveværelset. Se hvordan jeg har lavet murstensvæggen af flamingo lige her. 6. En fin hat. Se hele outfittet i dette indlæg. 7. Lidt nips i vindueskarmen. Plantede kaktussen […]

 8. […] her 3. Vores sengegavl jeg lavede af spånplader og flamingo. I kan finde den fulde guide her 4. Vores fine reblampe jeg lavede af reb, og fatninger fra eBay. Læs indlægget her 5. Endnu et […]

 9. Matilde n siger:

  Har farven på “murstene” samme farve som mellemrummene mellem dem? 🙂

 10. Ja det er bare malet med den samme 🙂

 11. I siger:

  Hej, jeg har et spørgsmål.
  Jeg har forelsket mig i denne diy, og er godt på vej. Jeg har dog brugt tykkere flamingo? Tror du stadig det ser fedt ud eller er dine størrelse perfekt?

  Jeg tænkte på, om der kunne være andre måder man kunne “brænde” linjer i? Jeg har tilfældigvis ikke en brænder, og tænkte om andre alternativer kunne bruges?

  Har du sprayet hele pladen(med flamingo) en gang, eller har du kun sprayet med det nogle steder? (Tænker på du har brugt to, og er de bare sprayet over det hele? :))

 12. Jeg synes mine var lidt til den tykke side, men det er en smagssag, og jeg ved ikke om der er andre måder at brænde på, måske kan du skære istedet? Jeg har sprayet over det hele 🙂

 13. Camilla siger:

  Hejsa

  Er pladerne så bare boret i væggen som hvis det var et billede der skulle op og hænge?
  Er helt vild med ideen, men bor til leje, så det skal være nemt at fjerne igen og ikke lave mere skade på væggen end der er nemt at lappe igen.

 14. Pladerne er bare sat i væggen med 4 skruer. Super nemt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *