DIY bird feeder by Katarina Natalie

Mit andet DIY projekt i år er dette lille foderbræt til havens fugle. Eller, dem som forhåbentlig kommer når de ser jeg har hængt mad ud til dem. Vi har ingen fugle lige nu, fordi vores ene hund gerne vil lege med dem, så hun løber rundt i haven, og kaster sig ind i hækken når hun kan høre dem. Jeg har på fornemmelsen de ikke rigtigt gider hende. Foderbrættet er lavet af to brædder, en juiceflaske, en rejebøtte og noget ståltråd – det lyder da ret ligetil, ikk? Jeg er i hvert fald ret imponeret af at noget man egentlig bare ville smide ud kan genbruges, og laves til nogle nyttige ting.

Materialer:
Et stykke træ på 37×10 cm.
Endnu et stykke træ på 12×10 cm.
En flaske, evt. fra juice. Jeg har brugt samme flasker i dette indlæg.
En plastikbøtte, evt. fra rejer
Noget ståltråd
2 kroge
Bolde med fuglefoder i

Fremgangsmåde:
1. På det store stykke træ laves der et stort hul øverst i midten, så foderbrættet kan hænges op på et søm, og så laves der 4 små huller tæt inde ved flasken, hvor ståltråden skal igennem. To for oven og to forneden, som ses på billedet. Ståltråden er til for at holde flasken.
2. På det lille stykke træ skrues de to kroge fast i bunden, og foroven skrues plastikbøtten på, som skal klippes ned til ca. 2-3 cm. i højden.
3. De to stykker træ sættes sammen med lim og skruer, så det danner et L.
4. Flasken rengøres og etiketter fjernes med varmt vand. Lig flasken på det store stykke træ og klip to stykker ståltråd som passer i størrelsen. De skal nå helt rundt om flasken, og bindes sammen på bagsiden. Ståltråden må ikke sidde helt stramt om flasken, da den skal kunne tages af igen.
5. Når ståltråden er på plads, tages flasken af og fyldes med foder. Sæt låg på flasken og hæng den med hovedet ned af ved hjælp af ståltråden. Flasken skal svæve ca. midt i plastikbøtten, så foderet kan løbe ud. Tag låget af flasken, og lad foderet løbe ud – når plastikbøtten er halvt fyldt med foder skal det passe med at flaskens indhold bliver blokeret. Nu er den færdig, og klar til at blive hængt op!

Rigtig god fornøjelse med projektet.

Ét svar til “DIY BIRD FEEDER”

  1. Thea siger:

    Ej hvor er den fed

    lifestylexblogger.blogspot.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *