MIN BOG I DET NYE FEMINA

Peter Fitzner keramik

Peter Fitzner keramik af Katarina NataliePeter Fitzner keramik af Katarina NataliePeter Fitzner keramik af Katarina NataliePeter Fitzner keramik af Katarina Natalie
Jeg var simpelthen så heldig, på mit sidste besøg hos min mutti på Ærø. Vi er begge to genbrugsnørder, og kan bruge flere timer på at udforske forskellige butikker, og på Ærø er der næsten altid garanti for et godt kup – denne gang var ingen undtagelse. I vinduet hos den første genbrug stod nemlig 6 fine kopper, som jeg skyndte mig hen for at omfavne, og tage ejerskab på. Kopperne stod til en 10’er stykket, og var med en fin signatur i bunden.

Da vi kom tilbage fra vores genbrugsbesøg, søgte jeg lidt på nettet om signaturen “PF”, og fandt ud af at kopperne er lavet af keramikeren Peter Fitzner fra Svaneke på Bornholm. Ham og konen havde keramikværksted på Bornholm i 45 år, inden de i oktober 2010 lukkede. Peter Fitzner gik desværre bort året efter, men hans keramik sælges stadig rundt omkring i landet. Han har desuden også lavet et stel i den smukkeste blå farve.

Da jeg kom hjem i min lejlighed, opdagede jeg at jeg faktisk havde en lille krukke stående, som også er en Peter Fitzner kreation. Det anede jeg bare ikke, da jeg dengang ikke kunne tyde signaturen i bunden. Det er ret pudsigt. Jeg er virkelig glad for mit nye sæt kopper, og den matchende lille krukke – faktisk så glad, at jeg ikke lader Mikkel bruge dem…. han har allerede smadret 3 af mine IKEA kopper, så hell-no!

Se mine sidste genbrugskup fra Ærø lige her!

   

Ingen meninger endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIN BOG I DET NYE FEMINA